Gåvogranen uppmärksammas i Bohusläningen

Bohusläningen uppmärksammar vår aktivitet Gåvogranen.

Läs deras artikel här.

Tack Uddevalla för att ni är med och bidrar och tack för ett gott samarbete Gallionen, via Kent Wikmo och Lolla Lindgren, Svenska kyrkan i Uddevalla och Ica Spara Supermarket.

2021 hoppas vi att saker och ting är tillbaka till det normala.

Gåvogranen 2020

Då vi i år inte har möjlighet attsamla in julklappar till gåvogranen, fokuserar vi på insamling till våra uppskattade gåvokassar. Lions gåvokasse är tänkt att innehållagod julmat & godis till barnen.

Kontakten med familjerna går genom familjebehandlare, personliga ombud och diakonerna i Svenska kyrkan. Gåvorna kan göra stor skillnad för dessa familjer, som ofta har en svår situation av olika anledningar såsom sjukdomar och arbetslöshet. Gåvorna kommer att överlämnas Corona-säkert via kontakterna. Förra året fick drygt 100 familjer hjälp. Vi har under de senare åren fått besökav familjer, som kommit till oss i Gallionen där de berättat för sina barn om hur de själva en gång fått hjälp med kläder och leksaker via Lions. Dessa familjer kommer år efter år och erbjuder sin hjälp, några av dem har blivit Lions-vänner och vill gärna ge andra den hjälp de anser att de själva fått.

Vill du lämna ett bidrag till Lions Club Uddevalla?

Exempel på vad din gåva kan räcka till:

100 kr - julgodis
300 kr - 2 st biobiljetter
500 kr - 1/2 julmatkasse

Gåvosumman är fri för dig att välja. Lions köper julkassar till familjerna för totalt insamlat belopp. Sista dag att swisha din gåva är 22 december.

Tack för ditt bidrag & God Jul!

qr gåvogranen

Utdelade medel 2019/2020

Under förra verksamhetsåret fördelades våra utbetalningar på följande vis:

Lions Club Uddevalla 2019 2020

Nytt verksamhetsår

Det nya verksamhetsåret startade i juli, men vi hade vårt första styrelsemöte idag den 31 augusti. Det hölls inte helt oväntat via telefon då många av våra medlemmar tillhör riskgruppen för Covid-19. Vi beslutade att vårt medlemsmöte nästa vecka blir av, men att även det kommer ske via telefon. Där kommer vi kunna diskutera hur vårt fortsatta arbete skall se ut.

Coronaviruset

UPPDATERING!

Även vårt sista möte i juni ställer vi med hänsyn till coronapandemin. Vi siktar på att läget har förbättrats till september när vårt nya verksamhetsår är igång.

 
 
 
styrelsemötet 7/4 samt medlemsmötet 14/4 på Wessmanska Huset.
 
Vårt huvudkontor i Oak Brook, Illinois, USA, kommer hållas stängt t o m den 7 april (eventuellt längre)
 
Så vi sitter lugnt i båten och följer utvecklingen. Tvätta händerna ofta, så ses vi i maj.